Estatuts CTJ         Normativa CTJ

Regles del Tennis   Regles del Padel

Història

El Club Tennis Juneda, va ser fundat el dia 14 de setembre de 1969 a les instal·lacions de les piscines municipals, en el que una colla d’aficionats a l’esport del tennis van veure en la necessitat de donar a aquella associació una forma legal i jurídica per tal d’establir unes normes i pautes basades en un reglament pel bon funcionament de les instal·lacions i la pràctica de l’esport del tennis.

El Club de Tennis Juneda va néixer amb l’objectiu de potenciar la pràctica d’aquest esport dins del nostre poble, i la seva seu de joc en els orígens era la pista de tennis ubicada a les instal·lacions esportives municipals. L’any 1979  la seu del Club  va traslladar-se al recinte actual situat al camí d’Alcoletge.

Corrien els anys setanta i s’anaven organitzant els campionats socials, en aquells temps es disputaven les finals en el marc de la Festa Major, es participava en els campionats arreu de les terres de Ponent, el club s’anava fent cada dia més gran, on les altes de socis cada vegada eren més i de gent més jove.

A finals del anys 70 es van adquirir els terrenys on està avui ubicat el Club de Tennis Juneda, al Camí d’Alcoletge, s’hi varen construir dues pistes de terra batuda, vestidors, una piscina i posteriorment una pista de tennis ‘quik’.

L’arribada a la final de la Copa Davis per part dels tennistes Manuel Santana i Joan Gisbert van provocar que molts junedencs iniciessin  els seus primers cops amb una raqueta a la pista del recinte de les piscines, que en aquells moments era el centre neuràlgic d’estiu del jovent de l’època. Aquest augment de practicants va provocar la fundació del Club Tennis Juneda, amb la formació de la primera Junta Directiva i redacció dels Estatuts. Com anècdota aquests es van escriure seguint la pauta dels Estatuts del Club Tennis Tàrrega.

Abans de jugar a les piscines ja es practicava tennis a l’era del Potra, propietat de la família Martí, situada als terrenys actuals dels Prefabricats Palau, i que existeixen documents històrics de l’any 1916 on s’explica que ja es jugava a tennis a Juneda, concretament als terrenys on ara s’ubica la Pista Parc Alegria.

Els Campionats Socials han estat presents en la història del Club, i fins i tot  durant molts anys les finals s’introduïen dins del programa de la Festa Major. El punt d’inflexió en la trajectòria esportiva del Club va ser la creació de l’escola de tennis, i sobretot la direcció d’aquesta per part de la professora Anna Navés, actualment exercint al Club Tennis Barcelona. En aquell temps s’organitzaven estades esportives i es contava amb la participació d’una vuitantena d’alumnes.

Esportivament s’ha participat a nivell provincial al Torneig Terraferma, i també en diferents ocasions s’ha organitzat el Torneig d’Interclubs amb la participació de Clubs veïns com el Tennis Borges i la Serreta.

En tots aquests anys han passat esdeveniments, actes, campionats, aconteixements, i el que és més important, persones. La massa social ha anat canviant, hi ha hagut baixes, altes, i sovint els títols s’han anat renovant passant de pares a fills, arribant en l’actualitat a noranta títols, podem dir tanmateix, noranta famílies, ja que els títols són familiars.

Ens omple d’orgull veure com aquestes instal·lacions han vist jugar a padrins, pares i fills, ara mateix estem parlant de tres generacions.

Els esforços de la gent que formen part de la Junta Directiva actual van en el camí de mantenir i millorar les instal·lacions; fomentar la pràctica del tennis en qualsevol indret que puguem accedir: Escoles, Campus esportius, jornades de lleures i esportives.

Procurem, sempre, per la formació de la joventut tant en l’àmbit esportiu com personal, organitzem cursets, campionats oberts i participem en campionats.

Des de l’actual Junta Directiva es vol agrair a totes les persones que han fet possible la creació i el manteniment del club.

Gràcies a tots!